Omgeving & Natuur - Maison Dorée

Rijke cultuurgeschiedenis en een al even rijke flora en fauna.


Montbrun Bocage bevindt zich aan de grens van het departement de Haute-Garonne met de Ariège, aan de voet van de Pyreneeën. Het dorpje Montbrun, met op zondag een gezellige markt waar regionale producten te koop zijn, zoals: brood, kaas, groenten en een overheerlijke pizzabakker, ligt op loopafstand en brengt u direct in een authentieke Franse sfeer.

Een andere dorpje Daumazan sur Arize, op ongeveer 5 km van Maison Dorée, heeft voldoende winkels zoals: een slager, bakker, kleine supermarkt, tabac en apotheek. Bovendien hebben ook naburige dorpen restaurants waar je goed kunt eten. Zo is er een pizzeria in Mas d' Azil,'Les Traouques'in Montfa en onze aanbeveling in Montesquieu-Volvestre restaurant L'Olivier.

De omgeving leent zich uitstekend voor fietstochten. Bergwandelingen
in de omgeving van Castillon zijn in een klein uurtje mogelijk. Bent u
van plan om dagtrips te maken, bezoek dan zeker het kasteel van
Montségur en de imposante burchten uit de Katharen. Of de
middeleeuwse stadjes La Bastide-de Sérou, Mirepoix en St Lizier.
Historische steden als Toulouse, Lourdes en Carcassonne zijn de tocht
meer dan waard.

Op 15 km afstand bij Ste-Croix-Volvestre ligt een zwemmeer met goed gecontroleerd schoon water, tevens is er in de zomermaanden toezicht voor de kleintjes op een aangelegd strandje. meer ste croix Er zijn twee zwembaden in de buurt; in Montesquieu Volvestre en een prachtig gelegen zwembad bij Mas d'Azil.

Het is een omgeving met een rijke cultuurgeschiedenis en een al even rijke flora en fauna. De in de omgeving liggende blauwgraslanden zijn aangewezen als Natura 2000-gebied vanwege hun Europese betekenis voor met name de verschillende orchidee├źnsoorten. Maar in het voorjaar zullen ook de velden met wilde druifjes en bossen met anemoon en narcis uw hart bekoren.
In de zomer is het een kakofonie van kleuren in de bloemrijke hooilanden met rode klaprozen, witte margrieten en gele boterbloemen. Niet de bloemen, maar de vele soorten paddestoelen geven de herfst zijn bekoring.
Door de grote afwisseling aan natuurtypen is het gebied zeer rijk aan vogelsoorten (o.a. waterspreeuw, ijsvogel, rode wouw, aasgier, kiekendief, groene en zwarte specht, wielewaal, geelgors, grauwe klauwier, goudvink, kerkuil), zoogdieren (o.a. ree, edelhert, das, boommarter en steenmarter, relmuis en groothoefijzerneusvleermuis), vlinders (koninginnepage, koningspage, keizermantel, kleine weerschijnvlinder, gele luzernevlinder, oranjetipje) en andere insecten (waaronder vele libellensoorten en torren zoals de meikever en het vliegend hert).
Kortom teveel om op te noemen...

De prachtige omgeving van Maison Dorée biedt naast ontspanning ook de nodige activiteiten waaronder: het kunstenaarsdropje Le Carla Bayle of één van de belangrijkste grotten van de préhistorie bezoeken, tennissen, vissen, zwemmen, golfen, pony rijden etcetera. Daarnaast kan u na een fenomenale 4 uur durende tocht door de Franse en Spaanse Pyreneeen in Barcelona werken van Gaudi bewonderen. Bekijk meer activiteiten...

Carla Bayle

Lac de Ste Croix

Montbrun Bocage

Home Tarieven Gastenboek